:...:::...:[  Sobota, 20. Apríl 2024     -=  =-     meniny má - Marcel  ]:...:::...: 
3-izbový byt, Veľký Krtíš, Písecká 7   26 000 €  (783 276,-Sk)
Ponuka bytov
1-izbové
   
2-izbové
  Krčulova 5, Brezno
   
3-izbové
   
Ponuka domov
rodinné domy
   M. Rázusa 37, Brezno
   
Hnutelné veci
autá
   
 Profil
 Dražby
Všeobecné informácie
Referencie
Dokumenty
 Kontakty

 
Popis Charakteristika Pôdorys Fotografie Dokumenty Mapa Dražba
Bytový dom bol daný do užívania v roku 1973. Stavba, v ktorej sa nachádza ohodnocovaný byt je z hľadiska jej konštrukčného vyhotovenia typovou panelovou technológiou - v sídliskovej zástavbe. Vo vchode je situované jedno vertikálne komunikačné jadro - schodisko a dva výťahy - jeden osobný a jeden nákladný výťah. Na každom podlaží v nadväznosti na vertikálne komunikačné jadro sa nachádzajú 4 byty. Objekt má polozapustené podzemné podlažie, nachádzajú sa tu pivničné kobky, kotolňa a spoločné zariadenia a priestory vlastníkov bytov. Vstup do vchodu je z čelnej strany domu, je bezbariérový.
Základy objektu sú pravdepodobne vytvorené ako základový rošt podopretý pilótami. Schodisko je železobetónové prefabrikované s povrchom stupňov z PVC, podlahy na podestách a medzipodestách predstavuje pôvodná keramická dlažba. Bytový dom prešiel v r. 2009 stavebnou obnovou. Bola vykonaná obnova strechy, (strešná konštrukcia je vytvorená jednoplášťovou zateplenou strechou s hydroizoláciou z natavovaných asfaltových pásov), klampiarske prvky strechy sú nové, z pozinkovaného plechu. Na objekte je inštalovaný nový bleskozvod. Obvodový plášť domu bol opatrený kontaktným tepelnoizolačným systémom na báze polystyrénu s tenkovrstvou silikátovou omietkou s náterom.
Spoločné stúpacie potrubia vody a kanalizácie sú nové, podľa informácie poskytnutej vlastníkom bytu boli vymenené v roku 2011. Výťahy sú v pôvodnom stave. Objekt je vykurovaný centrálnym vykurovaním s dodávkou TÚV z vlastnej kotolne. Je napojený na verejný rozvod vody, na verejnú kanalizáciu, na elektrickú sieť, v jednotlivých bytoch sú inštalované vodomery a plynomery, na vykurovacích telesách sú inštalované merače.

Hodnotený 3-izbový byt (podrobné členenie a výmery miestností sú v priloženom výkrese zamerania skutkového stavu), má dispozičné riešenie nasledovné: predsieň, priestranná chodba, špajza, kúpeľňa, samostatné WC, kuchyňa a 3 obytné izby, z toho jedna prechodná. Príslušenstvom bytu je pivničná kobka v suteréne. V čase obhliadky bol byt zariadený a riadne užívaný. Byt prešiel komplexnou stavebnou obnovou - bol pôvodne 2-izbový, v rámci stavebnej obnovy bytu bola jedna izba rozdelená sadrokartónovou priečkou, čím vznikla tretia obytná izba. Lodžia patriaca k tejto izbe je začlenená do vnútorného priestoru izby, bočné stenové konštrukcie boli zateplené, namiesto zábradlia je tu vybudovaná parapetná stena a boli tu osadené plastové okná. Druhá lodžia je prístupná z kuchyne.
Pôvodné drevené okná boli vymenené za plastové s dvojitým vákuovým zasklením, opatrené sú vnútornými žalúziami. Vnútorné dvere v byte sú nové. Vstupné dvere sú vymenené za bezpečnostné. V obytných izbách bola položená laminátová podlaha, v kuchyni a na chodbe je keramická dlažba. V kúpeľni a vo WC je položená keramická dlažba. Zariaďovacie predmety - akrylátová vaňa, keramické umývadlo a WC so zadnou zabudovanou nádržkou sú nové. Inštalačné jadro bolo komplexne stavebne obnovené. V kuchyni je osadená nová kuchynská linka, v nej je zabudovaná plynová štvorhoráková varná doska, elektrická rúra a digestor. Je tu vyhotovený nový obklad na stene a nové rozvody vody aj kanalizácie. Vodovodné batérie v kuchyni a v kúpeľni sú batérie nerezové pákové, z toho jedna vaňová so sprchou. Byt bol vystierkovaný, vnútorné povrchové úpravy stien predstavujú vápenné hladké omietky s náterom. Byt je vykurovaný panelovými radiátormi s digitálnymi kalorimetrami.

Nosné konštrukcie bytového domu v rámci bytu nejavia známky porúch, ktoré by boli spôsobené nedostatočnou únosnosťou, resp. pretvorením hlavných nosných prvkov. Dom vykazuje známky dobrej údržby. Dom bol daný do užívania v roku 1973, v roku 2009 bol čiastočne stavebne obnovený.
Životnosť uvažujem hodnotou 100 rokov.

 
 
Copyright © 2011 HPC AUCTION s.r.o. ® - All rights reserved, web design: Mgr. Pavel Novák,   ||   počet prístupov: