:...:::...:[  Štvrtok, 25. Apríl 2024     -=  =-     meniny má - Marek  ]:...:::...: 
rodinný dom, Poníky, Hriadky 275   44 970 €  (1 354 766,-Sk)
Ponuka bytov
1-izbové
   
2-izbové
  Krčulova 5, Brezno
   
3-izbové
   
Ponuka domov
rodinné domy
   M. Rázusa 37, Brezno
   
Hnutelné veci
autá
   
 Profil
 Dražby
Všeobecné informácie
Referencie
Dokumenty
 Kontakty

 
Popis Charakteristika Pôdorys Fotografie Dokumenty Mapa Dražba
POPIS STAVBY - Rodinný dom súpisné číslo 275 na parcele č. 707/1
Hodnotená nehnuteľnosť je murovaný rodinný dom, JKSO 803 6, ktorý má jedno podzemné a dve nadzemné podlažia, podkrovie sa na obytné účely nevyužíva. Rodinný dom bol podľa zistení pri miestnom šetrení daný do užívania v roku 1963, písomný doklad o veku stavby znalcovi nebol predložený. Interiérové konštrukcie domu sú čiastočne zrekonštruované, v súčasnom období sa nehnuteľnosť nevyužíva.
Konštrukčne ide o murovanú stavbu, podzemné podlažie je osadené v priemernej hĺbke 1 - 2 m so zvislou izoláciou, základy sú betónové pásové s vodorovnou izoláciou, obvodové múry domu sú murované z tehlového muriva v priemernej hrúbke do 40 cm, deliace konštrukcie sú murované. Stropy nad suterénom a prízemím železobetónové monolitické s rovnými podhľadmi, nad poschodím drevené trámové s rovnými podhľadmi, strecha je nad prednou časťou domu stanová, nad zadnou časťou sedlová, krytina aj klampiarske konštrukcie sú z pozinkovaného plechu. Vonkajšie omietky sú brizolitové, vnútorné omietky vápenné štukové hladké. Okná sú zdvojené, dvere drevené plné hladké alebo zasklené, podlahy v obytných miestnostiach sú prevažne textilné, v jednej izbe poschodia plávajúce, z veľkoplošných laminátových parkiet, v ostatných miestnostiach prevláda keramická dlažba, schodisko na poschodie je s cementovými potermi, do suterénu drevené bez podstupníc. Dom je napojený na elektrickú energiu /elektrický rozvádzač je s poistkovými automatmi/ a prípojku vody z verejných sietí, kanalizácia je vedená do miestneho potoka. Vykurovanie je lokálne, zdrojom je krb s teplovzdušnou vložkou a rozvodmi, na podporné vykurovanie sa používali elektrické konvektory /v súčasnom období sú prevažne zdemontované, zostali len v počte 1 + 1 ks/, na ohrev TÚV slúžil elektrický bojler /2 ks/.
Dispozične sa v suteréne domu nachádzajú chodba so schodiskom, vodáreň, kotolňa a pracovňa. V miestnosti kotolne je elektrický bojler a domová vodáreň, v pracovni je pec na tuhé palivo. V prízemí domu sú vstupná chodba so schodiskom, sklad /bývalá kuchyňa/, dve izby, dve kúpeľne, samostatné WC s umývadlom a šatník. V jednej kúpeľni je smaltovaná vaňa s keramickým obkladom, umývadlo a elektrický bojler, sprchová batérie je nerezová páková, umývadlová je obyčajná, steny kúpeľne sú s keramickými obkladmi, v druhej kúpeľni je nové zariadenie, t.j. sprchový kút s hydromasážnym panelom, umývadlo a WC, batérie sú nerezové pákové, steny sú s keramickými obkladmi, ďalšie samostatné WC je s umývadlom a keramickými obkladmi stien. V obývacej izbe prízemia je krb s teplovzdušnou vložkou. Na poschodí sú chodba so schodiskom, kuchyňa a štyri izby. V kuchyni je linka na báze dreva rozvinutej dĺžky 3,80 m s nerezovým drezom, pákovou nerezovou batériou, kombinovaným plynový sporákom na propán-butánovú bombu a s elektrickou rúrou, za linkou sú keramické obklady, v jednej izbe je pec na tuhé palivo.
Životnosť stavby vzhľadom na konštrukčné vyhotovenie domu a zistený technický stav je odhadnutý na 100 rokov od roku 1963.

POPIS STAVBY – Hospodárska budova č.súp. 523 na p.č. 707/3
Hospodárska budova súpisné číslo 523 na parc. č. 707/3 je postavená v zadnej časti dvora za domom, kolmo na dom, je priechodná do zadnej záhrady, je to jednoduchá čiastočne murovaná a čiastočne drevená stavba so sedlovou strechou, základy sú betónové pásové, obvodové steny sú v časti murované z tvárnic, v časti drevené trámčekové jednostranne obité, v rohoch drevenej časti budovy sú murované rohové piliere, strop je na murovanej časti s rovným podhľadom, na drevárni časti drevený trámový s viditeľnými trámami, na sedlovej streche je škridlová obyčajná pálená krytina, klampiarske konštrukcie strechy sú z pozinkovaného plechu, podlahy sú betónové, s cementovým poterom, dvere drevené otváravé, okno oceľové jednoduché, vstupné vráta drevené zvlakové otváravé, stavba je napojená na elektroinštaláciu, ostatné vybavenie a inštalácie nie sú.

POPIS STAVBY – Garáž č. súp. 439 na p.č. 707/2
Ide o samostatne stojacu garáž postavenú vo dvore domu. Dispozične ide o jednopodlažnú budovu bez podpivničenia, má dve miestnosti, t.j. garáž a zadnú pristavanú dieľňu. Konštrukčne ide o murovanú stavbu, základy sú betónové pásové s vodorovnou izoláciou, zvislé konštrukcie tehlové, strop je v pultovom spáde tvorený podhľadom strešnej konštrukcie, strecha je plochá, s pultovým spádom, krytina aj klampiarske konštrukcie sú z pozinkovaného plechu. Vonkajšie omietky sú brizolitové, vnútorné omietky vápenné hladké, podlahy povlakové z PVC, garážové vráta s výplňou v oceľovom ráme, otváravé, okná zdvojené, elektroinštalácia svetelná aj motorická, ostatné vnútorné vybavenie garáž nemá. Stavba bola postavená v roku 1963, životnosť stavby je 80 rokov.

PRÍSLUŠENSTVO NEHNUTEĽNOSTÍ: Plot uličný o dĺžke 16,50 m, vodovodná prípojka na p.č. 707/1, vodomerná šachta na p.č. 707/1, kanalizačná prípojka na p.č. 707/1 a 1347/1 (kanalizácia vedená do miestneho potoka vedeného pred domom popod uličnú komunikáciu, obec verejnú kanalizačnú sieť nemá), prístrešok za garážou na p.č. 707/1.

POZEMKY: Pozemky sa nachádzajú v obci Poniky vzdialenej cca 12 km od Banskej Bystrice. Zadná záhrada na parc. č. 708/1 a 708/2 je za hospodárskou budovou (s prístupom cez budovu), v prednej časti je mierne svahovitá, prístupná je aj samostatným vchodom z poľnej cesty za záhradou.

 
 
Copyright © 2011 HPC AUCTION s.r.o. ® - All rights reserved, web design: Mgr. Pavel Novák,   ||   počet prístupov: