:...:::...:[  Piatok, 26. Apríl 2024     -=  =-     meniny má - Jaroslava  ]:...:::...: 
1-izbový byt, Košice, Zimná 6   74 200 €  (2 235 349,-Sk)
Ponuka bytov
1-izbové
   
2-izbové
  Krčulova 5, Brezno
   
3-izbové
   
Ponuka domov
rodinné domy
   M. Rázusa 37, Brezno
   
Hnutelné veci
autá
   
 Profil
 Dražby
Všeobecné informácie
Referencie
Dokumenty
 Kontakty

 
Popis Charakteristika Pôdorys Fotografie Dokumenty Mapa Dražba
Lokalizácia:
Byt č.6 sa nachádza na 1.poschodí obytného domu na Zimnej ulici orientačné č.6 v zastavanom území obce, v časti Košice - Staré mesto. Dom má 3 nadzemné podlažia a obytné podkrovie, je podpivničený, má 2 schodiskové sekcie, nemá výťahy, je v ňom 18 bytov, spĺňa kritéria pre obytný dom. Nachádza sa v centre krajského mesta Košice, v tichej zóne určenej na bývanie, neďaleko obchodnej, administratívnej výstavby, pri areály Technickej univerzity a pri obchodnom dome Merkúr.
V okolí domu je kompletná občianska vybavenosť krajského mesta. Pristúp k domu je priamo zo Zimnej ulice. Terén pozemku je pod bytovým domom rovný. Dom má pripojenie na rozvod elektriny, verejný vodovod, kanalizáciu, plynovod, teplovod, telefón, internet. Posudzovaná nehnuteľnosť nie je ekologicky zaťažená. Orientácia obytných miestnosti je v smere na východ.
Jedná sa o bytový dom, ktorý je napojený štítovými stenami na susedné bytové domy, ktoré sú postavené po obvode do štvorcového pôdorysu, v strede je uzavretý dvor. Tento komplex budov tzv. "Malá Praha" bol postavený v roku 1923 a je súčasťou kultúrnych piatok Mesta Košice.
Bytový dom má 3 nadzemné, jedno podzemné podlažie a obytné podkrovie. Postavený bol v murovanej pozdĺžnej konštrukčnej sústave (hrúbka nosného muriva nad 600 cm) so sedlovou strechou, s betónovou strešnou krytinou. Suterén domu je čiastočne zapustený do terénu prístupný je z prízemia domu. Slúži prevažne na pivnice, prislúchajúce k bytom a spoločné priestory. Na vyvýšenom prízemí domu sú situované vstupné priestory s prístupovým schodiskom a bytové jednotky. Nadzemné podlažia vrátane podkrovia slúžia na bývanie. Bytový dom má dva vchody.

Byt:
Byt č.6 na 1.poschodí bytového domu súp.č. 1153 - Zimná ulica č.6, Košice, k.ú. Letná. Byt č.6 nebol znalcovi napriek výzve o obhliadke sprístupnený, preto nebolo možné získať skutočný pôdorys bytu s prípadnými dispozičnými zmenami v byte a s prevedenými rekonštrukčnými prácami.
Z uvedeného dôvodu je v tomto posudku byt č.6 ohodnocovaný ako byt v pôvodnom stave s riadnou údržbou, so štandardným vybavením, charakteristickým pre byty v danej lokalite.
Byt je pôvodne 1-izbový s príslušenstvom - chodba, kuchyňa, kúpeľňa + WC, pivnica. Znalec získal pôvodnú zmluvu o prevode bytu z bytového domu súp.č. 1153, s pôdorysom typického podlažia a s pôdorysom bytu typu N, ktorý je na základe miestnej obhliadky /byt oproti schodisku/ totožný s ohodnocovaným bytom č.6. Podlahová plocha bytu je 54,62 m2, ktorá korešponduje aj s podlahovou plochou bytu č.6, Zimná 6, k.u. Letná, Košice I vedenou v katastrálnom portáli. Súčasťou bytu je pivnica umiestnená v suteréne bytového domu.

Spoločné časti:
Bytový dom je netypovej konštrukčnej sústavy, zvislé nosné konštrukcie murované z tehál plných pálených. Základy betónové pásy a izoláciou proti zemnej vlhkosti, stropy železobetónové monolitické, schody železobetónové monolitické dvojramenné s povrchovou úpravou nástupnic terazzo, strecha sedlová, krov drevený - stojatá stolica s krytinou z betónovej škridly, klampiarske konštrukcie z poplastovaného plechu. Fasáda zo strany dvora je zrekonštruovaná, omietka so zachovaním pôvodnej štruktúry a farby pôvodnej omietky, z vonkajšej strany je fasáda pred rekonštrukciou. Vnútorné úpravy povrchov vápenno cementová stierka a maľby. Vstupné dvere nové drevené, okná všetkých bytov plastové alebo drevené s izolačným dvoj sklom, povrchy podláh spoločných priestorov s terazzo nášľapnou vrstvou.

Spoločné zariadenia: Stúpacie a hlavné rozvody vody a kúrenia k jednotlivým priestorom sú z oceľových rúr resp. plastových. Elektroinštalácia svetelná, na jednotlivých podlažiach sú osadené rozvádzače s istením a meraním spotreby pre jednotlivé byty. Bleskozvod realizovaný. Vnútorná kanalizácia - kompletné rozvody splaškovej a dažďovej kanalizácie. Vnútorný plynovod z oceľového potrubia. Ostatné – rozvody slaboprúdu (telefón, káblová televízia).

Pozemky
Parcela C KN č. 323 zastavané plochy a nádvoria o výmere 224 m2 a parcela C KN č. 324 zastavané plochy a nádvoria o výmere 224 m2. Ide o pozemky v mestskej časti Košice Staré mesto, blízko zastávky MHD. Z hľadiska polohy sa jedná o obchodnú polohu bytu. Vybavenosť pozemku je veľmi dobrá (napojenie na všetky inžinierske siete).

Poznámka:
Byt č.6 na 1.poschodí bytového domu na ulici Zimná 6, Košice, katastrálne územie Letná nebol znalcovi, napriek výzve o obhliadke sprístupnený, preto nebolo možné získať skutočný pôdorys bytu s prípadnými dispozičnými zmenami v byte a s prevedenými rekonštrukčnými prácami a z toho dôvodu je v tomto posudku byt č. 6 ohodnocovaný ako byt v pôvodnom stave s riadnou údržbou, so štandardným vybavením, charakteristickým pre byty v danej lokalite. Znalec preto pri oceňovaní bytu vychádzal z dostupných informácií a získal pôvodnú zmluvu o prevode bytu z bytového domu súpisné č. 1153, s pôdorysom typického podlažia a s pôdorysom bytu typu N, ktorý je ne základe miestnej obhliadky (byt oproti schodisku) totožný s ohodnocovaným bytom č.6.

 
 
Copyright © 2011 HPC AUCTION s.r.o. ® - All rights reserved, web design: Mgr. Pavel Novák,   ||   počet prístupov: