:...:::...:[  Sobota, 27. Apríl 2024     -=  =-     meniny má - Jaroslav  ]:...:::...: 
rodinný dom, Brezno, M. Rázusa 37, Brezno   159 000 €  (4 790 034,-Sk)
Ponuka bytov
1-izbové
   
2-izbové
  Krčulova 5, Brezno
   
3-izbové
   
Ponuka domov
rodinné domy
   M. Rázusa 37, Brezno
   
Hnutelné veci
autá
   
 Profil
 Dražby
Všeobecné informácie
Referencie
Dokumenty
 Kontakty

 
Popis Charakteristika Pôdorys Fotografie Dokumenty Mapa Dražba
V prípade stavby – označenej ako rodinný dom so súp. č. 967 ide o polyfunkčný dom, ktorý má dve časti a je postavený na parcele C KN č. 2706/1 a parcele C KN č. 2706/2, aj keď na liste vlastníctva je uvedená len, že je postavený na parcele C KN č. 2706/1 pre kat. úz. Brezno. Areál sa nachádza v centrálnej časti mesta Brezno, na ul. M. Rázusa č. 37. Lokalita je s dobrou občianskou vybavenosťou. Polyfunkčný dom je prístupný po spevnených cestných komunikáciách, je napojený na všetky inžinierske siete vrátane zemného plynu.
Stavba má dve časti, z uličnej strany je predná jednopodlažná časť bez využívaného podkrovia, ktorá je vstupným podbráním rozdelená na obchodnú prevádzku a bytový priestor, táto časť objektu bola pôvodne postavená v roku 1870, neskôr niekoľkokrát zrekonštruovaná. V zadnej časti dvora bola v roku 2008 pristavená reštaurácia, ktorá má jedno nadzemné a podkrovie, nie je podpivničená. Dispozične sa v predmetnej časti objektu nachádzajú vstupné podbránie, na ľavej strane obchodný priestor a na pravej strane pôvodný dvojpodlažný byt, ktorý sa na trvalé bývanie už neužíva. Konštrukčne ide o murovanú budovu, základy sú betónové pásové, zvislé konštrukcie murované masívne, prevažne tehlové hrúbky nad 60 cm, z uličnej čiary je dom zateplený kontaktným systémom. Okná sú drevené dvojité, na uličnej strane plastové, vnútorné dvere drevené hladké alebo zasklené. Vnútorné omietky sú vápenné hladké. Obchodný priestor (bazár) je prístupný samostatným vchodom z ulice, byt je prístupný z podbránia, zo sociálnych miestností bytu je prechod aj do zadnej prístavby – reštaurácie. V byte sa zariadenie kuchyne nenachádza, sociálne zariadenie pozostáva zo sprchového kúta (bez batérie), umývadla a WC, zariaďovacie predmety sú v štandardnom vybavení. Dom je napojený na všetky základné inžinierske siete, t.j. elektroinštaláciu, vodu, kanalizáciu, prípojky plynu, vykurovanie bolo riešené ako ústredné teplovodné, zdrojom bola vlastná plynová kotolňa, v súčasnosti je systém vykurovania nefunkčný, v obchodnom priestore je využívané vykurovanie lokálnym zdrojom, t.j. pecou na tuhé palivo.
V zadnej časti objektu je pristavená novšia budova dvojpodlažnej budovy s jednopodlažnou zadnou kuchyňou, v prízemí je reštaurácia, v podkroví kancelária. Prístavba bola postavená v roku 2008. Konštrukčne ide o murovanú stavbu, základy sú betónové pásové, stropy sú drevená trámové, strecha pultová. Okná aj vchodové dvere sú plastové, vnútorné dvere sú drevené plné hladké alebo zasklené. Vnútorné omietky sú vápenné hladké. Budova nemá vlastné sociálne zariadenia. Zariaďovacie predmety v reštaurácii a kuchyni sú v štandardnom vybavení. Objekt v súčasnosti nie je vykurovaný.
V zadnej časti dvora je postavená garáž. Pôvodná stavba bola postavená v roku 1870, predná menšia prístavba v roku 2005. Konštrukčne ide o murovanú stavbu so sedlovou strechou, základy sú betónové pásové, strop je železobetónový monolitický, podlahy betónové s cementovým poterom, vnútorné omietky sú vápenné hladké. Garážové vráta sú výklopné, okná jednoduché, stavba nemá žiadne vnútorné vybavenie.
V dvornej časti objektu je postavený drevený sklad na parcele C KN č. 2706/1. Konštrukčne ide o drevenú stavbu z jednostranne obitou drevenou konštrukciou, podlahy sú betónové, sklad je bez okien a dverí, nemá žiadne vnútorné vybavenie. Pozemok dvora na parcele C KN č. 2706/1 od zadnej časti záhrady oddeľuje plot murovaný kamenný a pozemok dvora od bočnej terasy oddeľuje plot drevený bočný.
Vodovodná prípojka je postavená na parcele C KN č. 2706/1 a je vedená z uličného rozvodu cez predný objekt aj do garáže postavenej v dvornej časti areálu.
Na parcele C KN č. 2706/1 sa nachádza aj kanalizácia, spevnené plochy, prístrešok pristavený k zadnej časti garáže, ktorý v minulosti slúžil ako kurín.

 
 
Copyright © 2011 HPC AUCTION s.r.o. ® - All rights reserved, web design: Mgr. Pavel Novák,   ||   počet prístupov: