:...:::...:[  Streda, 1. Máj 2024     -=  =-     meniny má - : Sviatok práce  ]:...:::...: 
3-izbový byt, Podbrezová, Kolkáreň 9   59 800 €  (1 801 535,-Sk)
Ponuka bytov
1-izbové
   
2-izbové
  Krčulova 5, Brezno
   
3-izbové
   
Ponuka domov
rodinné domy
   M. Rázusa 37, Brezno
   
Hnutelné veci
autá
   
 Profil
 Dražby
Všeobecné informácie
Referencie
Dokumenty
 Kontakty

 
Popis Charakteristika Pôdorys Fotografie Dokumenty Mapa Dražba
Predmetom ohodnotenia je byt č.1 na 2. poschodí bytového domu súp.č.5 na ulici Kolkáreň orient.č.9 v Podbrezovej na parc.č.61 v k.ú. Podbrezová, okres Brezno, na sídlisku Kolkáreň.
Na výpise z listu vlastníctva č. 1102 je uvedené, že predmetný byt č.1 sa nachádza na 2. poschodí obytného domu. V skutočnosti sa nachádza na 1.nadzemnom podlaží, na 1. poschodí. Táto nezrovnalosť sa nachádza na takmer všetkých bytoch vedených na Okresnom úrade Brezno - katastrálnom odbore.
Bytový dom je murovaný z tehál, trojposchodový, štvorpodlažný s technickým podlažím v suteréne ( 1.P.P. ). Podľa doloženého potvrdenia správcu bol dom postavený v roku 1950. Jeho konštrukčné riešenie zodpovedá uvedenému veku a charakteru okolitej zástavby. Byt patrí do I. kategórie, má ústredné vykurovanie a centrálnu prípravu TÚV vo vlastnej domovej plynovej kotolni.
V dome sú dva vchody č.8 a 9, v každom vchode je po šesť bytov. Na technickom podlaží, ktoré je na 1.P.P. sú pivnice k bytom, domová plynová kotolňa, bývalá kočikáreň a chodby. Všetky nosné konštrukcie domu sú murované z tehál, vonkajšie omietky sú hladké, vnútorné tiež. Stropy sú železo betónové rovné, sedlový krov má plechovú krytinu, úplné klampiarske konštrukcie a bleskozvod. Schody sú prefabrikované s povrchovou úpravou terazzo, vo vstupoch je keramická dlažba. Objekt je napojený na obecný vodovod, obecnú kanalizáciu, STL plynovod a rozvody NN. Zdrojom tepla a TÚV je domová plynová kotolňa vybudo¬vaná na technickom podlaží ( v koeficiente vybavenia uvažujem pre vykurovanie domu so stavom 1,5 ).
Byt č.1 pozostáva z troch obytných miestností a z príslušenstva. Pôvodne bol byt dvoj izbový, prede¬lením kuchyne vznikla tretia izba, byt nadobudol súčasnú podobu a je trojizbový. Príslušenstvom bytu je predsieň, kuchyňa, kúpeľňa, WC, loggia a latková pivnica č.1 nachádzajúca sa na technickom podlaží na 1.P.P.
V byte boli v roku 2014 realizované rozsiahle stavebné úpravy ( kúpeľňa, kuchyňa, okná, dvere, podlahy, elektroinštalácia ). Kúpeľňa má murované priečky, je tu rohová plastová vaňa, umývadlo, pákové batérie, keramické obklady stien a vane, vedľa kúpeľne je samostatné WC, kde je WC misa ( v koeficiente vyba¬venia uvažujem pre vnút. hygien. zariadenia so stavom 1,6 ). V kuchyni je nová kuchynská linka tvaru "L" vyhotovená na mieru, jej súčasťou je elektrická indukčná platňa, elektrická teplovzdušná rúra, nerezový drez, páková batéria, digestor, keramický obklad steny (v koeficiente vybavenia uvažujem pre vybavenie kuchyne so stavom 1,6).
Podlahy v izbách sú bukové vlýsky, v kuchyni a predsieni je laminátová plávajúca podlaha v kombinácii s keramickou dlažbou, v kúpeľni a WC je keramická dlažba ( v koeficiente vybavenia uvažujem pre podla¬hy so stavom 1,6 ), na stenách sú omietky. Dvere sú nové dyhované plné a presklené do oceľových zárubní, vstupné sú bezpečnostné, okná plastové s izolačnými dvojsklami a so žalúziami ( v koeficiente vybavenia uvažujem pre dvere so stavom 1,8 a pre okná so stavom 1,3 ). Vykurovanie bytu je ústredné, liatinové článkové radiátory sú opatrené termostatickými ventilmi a pomerovými meračmi tepla. Počas rekonštrukcie bytu v roku 2014 sa vymenili rozvody elektroinštalácie a rozvody vody. Byt je vybavený meračmi studenej a teplej vody a meraním spotreby elektriny.
Celková výmera podlahovej plochy bytu s príslušenstvom bez loggie je vedená v kúpnej zmluve 72,00 m2, skutočne nameraná je 70,88 m2.
Spoluvlastnícky podiel na spoločných častiach a spoločných zariadeniach domu je vo veľkosti 72/1008.
Pozemok parc.č.61 je na výpise z listu vlastníctva č.1102 - čiastočnom vedený ako zastavaná plocha o výmere 390 m2. Pozemok je v podielovom spoluvlastníctve vlastníkov bytov a nebytových priestorov v dome súp.č.5 na ulici Kolkáreň orient, č.8 a 9 v Podbrezovej, okres Brezno. Bytu č.1 vo vchode orient.č.9 prislúcha spoluvlastnícky podiel vo veľkosti 72/1008.
Pozemok je mierne svahovitý, nachádza sa v obytnej zóne na sídlisku Kolkáreň, vybudované sú tu všetky inžinierske siete. V blízkosti domu je postavená základná a materská škola, pošta, obchody, poniže je železničná stanica a autobusová stanica.

Ťarchy :
  1. Zákonné záložné právo v prospech ostatných vlastníkov bytov domu podľa listiny V 977/09
  2. Záložné právo v prospech Primá banka Slovensko, a.s., Hodžova 11, Žilina, IČO 31575951, č. zmluvy V 124/16
  3. Upovedomenie o spôsobe vykonania exekúcie predajom 356EX 210/20-11 zo dňa 08.04.2020 na nehnuteľnosti: byt c.1 na 2.p., vo vchode c.9, byt. domu s.č.5 na C-KN 61 a spoluvl. podiel 72/1008 na spol. častiach, zariadeniach, príslušenstve byt. domu a pare. C-KN 61. (JUDr. Miriam Mešová, Tehelná 4, Zvolen). P-101/20, zápis 14.04.2020


 
 
Copyright © 2011 HPC AUCTION s.r.o. ® - All rights reserved, web design: Mgr. Pavel Novák,   ||   počet prístupov: